3 tips voor als je een te dure hypotheekverstrekker gekozen hebt

Het kan voorkomen, dat je kort na het afsluiten van een hypotheek merkt dat je voor een dure hypotheekverstrekker gekozen hebt. Dat wil zeggen dat een soortgelijke hypotheek elders tegen een lagere rente wordt aangeboden. In zo’n geval zijn er verschillende mogelijkheden, om van deze dure hypotheekverstrekker af te komen. Lees dit artikel, om te zien welke van deze mogelijkheden voor jou interessant kan zijn. Dit hangt sterk samen met de voorwaarden die bij het afsluiten van de hypotheek zijn aanvaard.

Tip 1: een hypotheek oversluiten voor lagere lasten

Een interessante mogelijkheid om van een dure hypotheek af te komen, is het oversluiten hiervan. Bij een hypotheek oversluiten sluit je elders een nieuwe hypotheek af, om daarmee je dure hypotheek in een keer af te kunnen lossen. Zo blijft de totale som van de lening hetzelfde, maar profiteer je van een lagere rente. Helaas is een hypotheek oversluiten niet altijd mogelijk.

Tip 2: boete betalen om over te stappen  

Soms is bij het afsluiten van een hypotheek vastgelegd, dat de hypotheek niet boetevrij versneld kan worden afgelost. De hypotheekverstrekker loopt in zo’n geval immers rente mis. In zo’n geval kun je overwegen om de boete te betalen, zodat je in het restant van de looptijd van een hypotheek profiteert van een lagere rente. Dit is vooral interessant, als je verwacht dat de rente de komende jaren stijgt.

Tip 3: je woning verkopen en hypotheek aflossen

Tot slot kun je een woning verkopen, om zo je hypotheek af te lossen. Na het aflossen van de hypotheek kun je een nieuwe lening afsluiten voor de aankoop van een volgende woning. Dit is een interessante optie, wanneer je van plan bent om je gezin uit te breiden, wanneer je groter of juist kleiner wilt wonen, enzovoorts.

Bel direct

076-2600139