Een aangepast huis kopen: waar moet je allemaal op letten?

Sta je op het punt om je huidige woning te verkopen, om zo op zoek te kunnen gaan naar een aangepast huis? Bij de overname van een aangepast huis zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Vaak kiest men voor een aangepast huis, wanneer er sprake is van een handicap of een andere beperking. Voor mensen met een handicap is het voornamelijk van belang, dat het huis op een ruime manier is ingericht. Zo wordt alle ruimte geboden om met een rollator of rolstoel tussen de meubels door te manoeuvreren. Daarbij verkleint het de kans op een valpartij.

Woningen met meerdere etages aanpassen

Mocht een woning meerdere etages hebben, dan is het belangrijk om te achterhalen of je eenvoudig omhoog en naar beneden kunt komen. Is er bijvoorbeeld een traplift gemonteerd? Met een traplift voorkom je dat je van de trap valt. Daarbij biedt dit veel comfort aan mensen die slecht ter been zijn. Een alternatief voor een traplift is een zogenaamde platformlift. Een platformlift kan gebruikt worden met een rolstoel. Bekijk hier de mogelijkheden van trapliften en de kosten die het met zich meebrengt, wanneer je deze zelf nog zou moeten plaatsen.

Een aangepaste badkamer in de woning

Naast de mogelijkheid om een traplift te gebruiken, is het prettig als ook de badkamer is aangepast. Kies bijvoorbeeld voor een badkamer waarin met een douche met een zitje geplaatst heeft. Zo’n zitje voorkomt dat je constant moet blijven staan. Iets wat voor senioren heel vermoeiend kan zijn. Daarbij is er een speciaal bad te koop, waarbij een schuif uit de badrand getrokken kan worden. Op deze manier loop je het bad in, zonder over de badrand heen te hoeven stappen. Dit verkleint de kans op een valpartij in het bad aanzienlijk.

Bel direct

076-2600139