Een aantal tips bij de verkoop van de woning en verhuizing

Naast veel vragen ontvangen we ook dikwijls adviezen van klanten en geïnteresseerden. Een aantal daarvan delen we graag, zodat het wellicht in uw project bij het kopen van een woning kan helpen.

Hypotheek

Vergelijk alle tarieven zelf en laat u niet alleen leiden door uw adviseur. Kies er bijvoorbeeld 2 of 3 online uit en breng deze ook te berde tijdens het adviesgesprek. Daarmee kan de hypotheekadviseur niet om één van de naast het uitgebrachte advies heen. Hoewel uw adviseur u kan bijpraten over de voorwaarden weet u in ieder geval dat u volledig onafhankelijk wordt geholpen en u ook gebruik kunt maken van de laagste rentetarieven.

Taxatie van de woning

Het kan gunstig zijn om de woning een beetje aan de hogen kant te laten taxeren. Wanneer u namelijk voldoende inkomen hebt verstrekken geldverstrekkers makkelijk u een lening. Echter zijn de regels door de overheid dusdanig gewijzigd dat er niet meer dan 100% van de woningwaarde kan worden geleend. Het oprekken van de woningwaarde kan dus gunstig zijn, om nog geld over te houden voor andere kostenposten of investeringen.

Neem bij de verhuizing tijdig het energiecontract mee

Wanneer je gaat verhuizen is het verstandig om voortijdig een aantal zaken te hebben geregeld. Vergeet ook niet tijdig uw energieleverancier hiervan te verwittigen, zodat je op tijd overstapt naar het nieuwe adres en de stroom en gas gelijk weer kan worden geleverd. Overigens is het ook een mooi moment om te controleren of u nog goed zit. Dit kan bij www.goedkoopste-energieleverancier.net ; betaalt u niet te veel en zijn de voorwaarden wel zo gunstig (groene energie, variabele/ vaste tarieven etc.). Dat is allemaal vereenvoudigd weergegeven en alle acties en kortingen worden in de totale kosten doorgerekend.

Kies voor duurzaamheid in de woning

We zien vaak dat duurzame investeringen vooruit worden geschoven, omdat de kosten al zo hoog zijn. Echter is dat niet een hele verstandige keuze, want het terugverdienen begint direct. Denk bijvoorbeeld aan de isolatiewaarde verbeteren of het plaatsen van zonnepanelen. De meest moderne zonnepanelen wekken al dusdanig efficiënt energie op dat de investering zich binnen een jaar of 6 terugverdiend, terwijl zonnepanelen gemiddeld meer dan 15 jaar meegaan! Bovendien bent u daarmee minder of zelfs helemaal niet meer afhankelijk van stroomleveranciers.

Bel direct

076-2600139