Wat te doen als je de sleutels van je nieuwe woning kwijt bent?

Daar waar je hoopt dat het je nooit zal overkomen, kun je de sleutels van je nieuwe woning kwijt zijn geraakt. Vaak is de verhuizing naar een nieuwe woning een hectische periode, waardoor het verlies van belangrijke voorwerpen op de loer ligt. De sleutels van de nieuwe woning zijn hier een voorbeeld van! Wat kun je na het verlies van deze sleutels het beste doen? via deze website kregen wij een aantal handige tips, om bij het verlies of het afbreken van een sleutel toch binnen te komen.

Deuren openen door een inbraakmethode te gebruiken
Een van de meest gebruikte inbraakmethodes is flipperen. Bij flipperen wordt er gebruik gemaakt van een plastic pasje of een stukje van een oude plastic fles. Door dit plastic tussen de deur en deurpost te duwen, kun je proberen of je het slot in kunt drukken. Duw hierbij ietwat tegen de deur aan, om ervoor te zorgen dat deze direct openvalt. Op deze manier kun je ook zonder sleutel je woning binnenkomen. Houd er wel rekening mee, dat deze inbraakmethode enkel werkt als het slot niet is dichtgedraaid.

Mocht het slot wel zijn dichtgedraaid, dan is het vrijwel onmogelijk om de deur zelf te openen. In dit geval kan de hulp van een slotenmaker wenselijk zijn. Veel slotenmakers bieden een spoedservice aan voor buitensluitingen. Deze spoedservice is 24/7 bereikbaar in veel gevallen.

Oude sloten van je nieuwe woning vervangen
Wanneer je de sleutels van je nieuwe woning verloren bent, kan ook het vervangen van deze sloten het overwegen waard zijn. Hoewel een vorige bewoner verplicht is om alle sleutels af te geven, kan het voorkomen dat ook zij sleutels verloren zijn. Deze zwerfsleutels zijn in dit geval lastig terug te vinden en mogelijk in het bezit van anderen. Door de sloten te vervangen, weet je zeker dat jij de enige bent met de sleutels van je deuren.

Bel direct

076-2600139