De beste manier om je vloer mooi te houden

Of je nou net een nieuwe vloer hebt laten leggen of dat je al een tijdje met je vloer doet, je wilt graag dat de vloer mooi blijft zodat de vloer nog jaren kan blijven liggen. Hiervoor is het allereerst belangrijk dat de vloer goed gelegd wordt. Een slecht gelegde vloer zal namelijk niet lang meegaan. Als je hier zelf niet goed in bent is het verstandig om dit door een professioneel bedrijf te laten doen. Zodra de vloer goed ligt, moet je de vloer goed onderhouden. Alleen dan zul je het optimale uit je vloer halen.

Maak tijdig schoon

Het belangrijkste bij het onderhouden van je vloer is dat je deze goed schoonhoudt. Wanneer je iets knoeit is het belangrijk dat je dit meteen opruimt zodat er geen vlek in de vloer komt. Ook als je water knoeit moet je dit zo snel mogelijk opruimen, omdat het water anders in de vloer kan trekken en dit is niet goed voor de vloer. Haal daarnaast regelmatig een stofzuiger door de kamer en dweil de vloer geregeld. Hoe beter de vloer schoon blijft, hoe lang je er mee zal kunnen doen.

Vermijd krassen en slijtplekken

Naast vlekken wil je natuurlijk ook geen krassen of slijtplekken in je vloer. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt voorkomen. Laat mensen bijvoorbeeld niet met vieze schoenen over de vloer lopen. Zorg daarom voor een mat bij de deur of laat mensen hun schoenen uitdoen voordat zij naar binnen gaan. Plak daarnaast viltjes onder de poten van meubels. Dit is vooral belangrijk bij stoelen, omdat deze veel worden verschoven. Voornamelijk deze schuiving kan voor krassen zorgen.

Kies de juiste afwerking

Je kunt jezelf een hoop tijd in het onderhouden van de vloer besparen door de vloer goed af te werken. Heb je bijvoorbeeld een betonvloer, dan kun je deze afwerken met een epoxylaag. Hiermee creƫer je een naadloze betonlook epoxyvloer. Een naadloze vloer is uiteraard een stuk makkelijker om schoon te maken en om te onderhouden. Heb je een houten vloer? Dan kun je de vloer afwerken met bijvoorbeeld lak. Hierdoor komen de kleuren mooi naar voren en is de vloer goed beschermt.

Bel direct

076-2600139