Brandveilige huizen verkopen sneller

edereen is altijd maar bezig met het uiterlijk vertoon van woningen. Maar we zien dat kopers ook steeds meer aandacht beginnen te besteden aan praktische zaken. En de voornaamste daarvan is brandveiligheid. We zien steeds maar meer meldingen over grote branden in nieuwsprogramma’s op TV. En de schrik zit er toch wel een beetje in bij de Nederlandse consument. Vorig jaar waren er namelijk iets van 124,000 branden in Nederland. Dat is niet niets. Het is slechts een statistiek, maar denk aan alle waardevolle bezittingen die verloren zijn gegaan, erger nog levens, permanente verwondingen en trauma’s. Dit wil je zoveel mogelijk voorkomen en dat kan door in te trekken in een brandveilig optimaal huis.

Wat zijn nou zaken waar je potentiële kopers mee kunt overtuigen op vlak brandveiligheid. Nou allereerst, installeer geen reguliere rookmelders. Het is beter om direct NEN 2555 rookmelders te installeren. Dit zijn rookmelders die brand gevaar waarnemen d.m.v. het optische meetprincipe (bron: royalsafety.nl). Daarbij is de kans verwaarloosbaar dat een NEN 2555 rookmelder faalt omdat deze twee energie voorzieningen kent. Valt er eentje weg, dan is de ander altijd nog werkzaam of vice versa.

Verder dient men natuurlijk brandblussers te plaatsen in het huis, en dan liefst volgens de NEN 4001 richtlijnen, meer daarover hier. Ook kan men overwegen een brandslanghaspel. Indien het gaat om een groot gebouw met meerdere verdiepingen een droge blusleiding.

Een zogenaamde nice to have dan is brandvertragend geïmpregneerde interieur en ruimtes. Brandvertragend impregneren houdt in dat je objecten laat behandelen met een speciale vloeistof. Deze vloeistof zorgt ervoor dat brand minder snel kan spreiden. Het vertraagt de brand aanzienlijk. Nu hoef je geen zorgen te maken dat deze vloeistof een negatieve invloed zal hebben op het uiterlijk van de objecten waar deze op gespoten wordt of de veiligheid van de vloeistoffen zelf voor de menselijke gezondheid. Brandvertragende impregneer vloeistoffen merk je in principe niets van. Om die reden is het voor ons een no brainer om interieur met deze stof te behandelen en vervolgens een certificaat van behandeling aan te vragen om toekomstige kopers van uw pand te overtuigen.

Enfin, met al de maatregelen vermeld in dit artikel verhoog je de kans aanzienlijk dat het pand in trek zal vallen bij brandveiligheid bewuste kopers.

Bel direct

076-2600139