Efficiënt een kleine ruimte indelen

Soms heb je de pech dat je moet wonen of slapen in een ruimte die niet erg groot is. Misschien woon je in een studentenkamer of is jouw woning niet heel groot. Natuurlijk hebben de meeste mensen graag een wat grotere, ruimere ruimte. Als je dit echter niet hebt kun je er beter het meeste uit halen. Maar, een kleinere ruimte is vaak misschien lastig in te delen. Daarom lees je hier hoe je op de meest efficiënte manier een kleine ruimte in kan delen.

Zoek al je spullen uit

Als eerst is het belangrijk om geen overbodige spullen in je huis of kamer te houden. Als je weinig ruimte hebt om je spullen kwijt te kunnen, kun je dus beter alleen de nodige dingen bewaren. Ben jij een echte verzamelaar van spullen? Zoek al die dingen een keer uit. Een makkelijke manier om te kijken wat je wel of niet nodig hebt, is om een doos of iets dergelijks te vullen met spullen. Haal je er niks uit, of ben je na een tijdje zelfs vergeten dat de doos er staat? Dan heb je al die spullen dus niet nodig en kunnen ze weg.

Handig meubilair

Je hebt vast wel eens een bureau gezien waar een kast aan vast zit, of een hoogslaper met een bureau eronder. Er zijn een hoop verschillende meubels die op zo’n manier erg handig zijn in een kleinere ruimte. Ook een bed met lades eronder is erg prettig in een kleinere ruimte. Wat ook handig is, zijn opbergrekken. Als je een opbergrek in een ruimte plaatst heb je extra kastruimte, zonder dat de kast veel ruimte inneemt of er massief uitziet. Het plaatsen van een opbergrek is dus zeker aan te raden.

Optisch groter laten lijken

Een manier om dit te doen is door spiegels op te hangen. Je hoeft natuurlijk niet je hele huis of kamer vol te hangen met spiegels, maar één spiegel zorgt er al voor dat een ruimte er groter uit ziet. Als je een redelijk grote spiegel aan een muur hangt, zal dat al wonderen doen voor de ruimte. Een andere manier om een ruimte groter te laten lijken is door de grond en muur dezelfde kleur te geven. Kies het liefst voor witte muren en maak de vloer ook wit. De ruimte ziet er meteen groter uit.

Bel direct

076-2600139