Hoe schuur je een muur?

Wanneer je van plan bent om een muur te gaan verven, is het verstandig om deze van een goede schuurbeurt te voorzien. Als de muur goed glad is, zal deze ook glad zijn na het verven. Maar hoe je dit eigenlijk, een muur schuren? Nou, hebt de keuze om dit met de hand te doen. Denk hierbij aan handschuurpapier, schuurgaas of met een schuurblok. Echter is het met de hand schuren van een muur een tijdrovende klus. In dit geval kiezen veel klussers voor een schuurmachine.

Schuurmachine kiezen, waarop letten?

Je hebt de keuze uit diverse schuurapparaten. Zo kun je kiezen voor een wand- en plafondschuurmachine. Deze machines beschikken over een lange arm en een grote schuurschijf. Met behulp van een wandschuurmachine kun je eenvoudig en snel grote oppervlakken schuren. De schuurschijf draait in excentrische bewegingen rond en zorgt voor een mooi egaal schuuroppervlak, zonder oneffenheden. Toch is deze machine niet echt geschikt voor hoeken.

Voor de hoeken zou je kunnen kiezen voor een vlak- of deltaschuurmachine. Dit zijn handzame schuurmachines, welke je met één hand te kunt gebruiken. Tevens bestaan er draadloze vlak- en deltaschuurmachines, waardoor je zonder moeite de hoeken van de muur kunt schuren. Daarnaast kun je voor afwerking nog gebruik maken van handschuurpapier.

Handige tips

Wil je een muur glad maken? Dan mogen de onderstaande tips zeker niet ontbreken:

  • Gebruik maken van schuurgaas: keuze voor schuurgaas is verstandig, omdat hiervan de levensduur langer is dan die van schuurpapier. Door de structuur loopt het gaas namelijk minder snel vol met schuurstof.

 

  • Pleisterwerk en gipsplaten schuren: voordat je een pleistermuur gaat schuren is het verstandig om eerst de oneffenheden weg te werken. Hiervoor maak je gebruik van grof schuurlinnen (K120 tot 180), om vervolgens fijn schuurlinnen te gebruiken (K400).

 

  • Schuurmachine met stofafzuiging: stofvrij schuren is altijd aan te raden. In dit geval is het verstandig om te kiezen voor een schuurmachine met stofafzuiging.

Bel direct

076-2600139