Huis verkopen? Zorg dat de badkamer up-to-date is!

Ga jij binnenkort jouw huis verkopen, dan heb je er natuurlijk a voor gezorgd dat alles er schoon en netjes uitziet. Alle rommel is van de kasten afgehaald en de keuken is grondig schoongemaakt. Maar hoe ziet de badkamer er eigenlijk uit? Is de badkamer al opgeruimd en schoongemaakt of moet dat nog gebeuren? En hoe modern is jouw badkamer eigenlijk nog?

Een oude badkamer kan een enorme stoorfactor zijn bij de verkoop van een huis. Een moderne badkamer is bij veel mensen één van de belangrijkste punten op het lijstje en kan dus ook een eventuele verkoop maken of kraken. Een renovatie van de badkamer kan dan de uitkomst bieden.

Badkamer verbouwen

De verbouwing van de badkamer kan zo groot zijn als je zelf wilt. Wil je zeker weten dat de badkamer geen struikelblok vormt tijdens de verkoop? Zorg er dan voor dat je zo veel mogelijk aanpakt zonder dat het te duur wordt. Kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Voor badkamers die echt niet meer kunnen zullen vaak grotere renovaties uitgevoerd moeten worden.

Een simpele oplossing om de badkamer aantrekkelijk te maken is het plaatsen van een dubbele wasbak als daar de ruimte voor is. Een dubbele wasbak is niet alleen erg ruim, maar ook nog eens enorm praktisch, vooral voor grotere gezinnen.

Een andere oplossing die een groot effect heeft is het vernieuwen van de douche. Een douche moet ruim en schoon zijn. Omdat iedereen een andere stijl heeft is het handig om de badkamer neutraal te houden. Investeer niet in een dure badkuip en douche als de ruimte er ook niet voor is. Met een ruime douchecabine zijn de meeste mensen al erg blij.

Tegels

Tegels in de badkamer bepalen grotendeels de uitstraling van de badkamer. Witte tegels ogen misschien mooi maar worden ook heel snel vies als je ze niet goed onderhoudt. Zwart maakt een kamer daarentegen misschien weer te donker. Probeer felle kleuren in ieder geval te vermijden. Dit kan niet iedereen bekoren en is dus ook geen sterk verkooppunt tijdens de verkoop van jouw huis.

Ook de grootte en het materiaal van de tegels spelen een grote rol. Zo kan je bijvoorbeeld voor keramische tegels kiezen of voor een meer natuurlijke look met natuursteen. Met grote tegels creëert u rust in uw badkamer, terwijl u met kleinere tegels weer een eigentijdse uitstraling creëert. Eén ding staat in ieder geval vast; met nieuwe tegels geef jij jouw badkamer een hele andere uitstraling.

Verstandig renoveren

Wat u ook kiest, zorg er in ieder geval voor dat de opbrengsten van de verkoop uiteindelijk hoger zijn dan de kosten van de badkamer. Houdt wel in het achterhoofd dat een moderne badkamer een groot pluspunt kan zijn tijdens de verkoop van het huis. Zowel tijdens de bezichtigingen als tijdens de onderhandelingen.

Bel direct

076-2600139