Leegloop in de grote steden, drukte in de randgemeenten

Doordat Amsterdam drukker en drukker wordt met toeristen verlaten veel Amsterdammers de hoofdstad voor omliggende steden of dorpen. Ideaal natuurlijk als je je huis wilt verkopen in de buurt van Amsterdam maar erg lastig als je iets betaalbaars wilt vinden.

CBS

Cijfers van het CBS leren ons dat er in 2012 15.000 mensen zijn vertrokken uit Amsterdam en dat aantal is gegroeid in 2016 naar 22.000. Dat is dus bijna een stijging van 50 procent wat dus erg aanzienlijk is. Statistieken over 2017 en 2018 zijn nog niet openbaar of gepubliceerd. Mensen vertrekken dus uit Amsterdam en gaan naar vaak omliggende gemeentes. Amstelveen, Zaanstad en Haarlem zijn 3 steden die in trek zijn bij Amsterdammers die hun eigen stad verlaten. Daarnaast doen ook de Gooi- en Vechtstreek het erg goed in nieuwe woonplaatsen.

Ruimer wonen

Een andere reden voor veel mensen om te vertrekken uit de grote steden is dat zij ruimer willen gaan wonen. Het blijkt dat mensen meerdere slaapkamers willen en daar dan vaak ook nog eens een mooie achtertuin bij. Zulke wensen kun je inwilligen met hetzelfde budget wat mensen al vaak hadden. Dat kunnen ze dan wel alleen inwilligen als ze vertrekken uit de grote stad en naar een nieuwe minder dure gemeente gaan.

Prijzen

Over het hele land is er een algemene trend te zien dat huizen flink duurder worden en dus minder worden verkocht. De vraag daarentegen blijft onverminderd hoog waardoor bezitters van huizen steeds meer kunnen vragen voor hun huis. Gouden tijden voor beleggers in vastgoed dus en minder goede tijden voor bijvoorbeeld starters die iets op willen gaan bouwen.

Bel direct

076-2600139