Wat te doen met een oude keuken in je nieuwe woning?

Heb je net een woning gekocht? Dan ben je waarschijnlijk heel druk bezig met puzzelen wat er allemaal aangepast kan worden binnen het budget. Grote kans dat het dan niet mogelijk is om alle woonruimtes in je nieuwe woning gelijk aan te passen. Sommige plannen moet je dan even op pauze zetten totdat je weer voldoende budget hebt. Zo kan het voorkomen dat je voor een paar maanden daarom in een oude keuken moet koken. Maar hoe zorg je dat deze woonruimte alsnog mooi is voor het oog?

Styling van je aanrecht

Het aanrecht is een van de elementen in de keuken die het meest opvallen. Maak er dan ook iets leuks van. Natuurlijk is een opgeruimd aanrecht het meest handig, want je hebt natuurlijk alle ruimte nodig om te koken. Maar leuk het blad eens op door accessoires neer te zetten, zoals kookgerei of (kruiden)planten. In veel keukens zie je tegenwoordig op het aanrecht een vintage mixer staan in een opvallende kleur. Ga op zoek naar accessoires die ook bij elkaar passen wat betreft kleur. Zo oogt het geheel al een stuk vrolijker.

Gebruik grote meubelen

Is je oude keuken in een slechte staat? Of vallen onderdelen op in negatieve zin, zoals versleten kozijnen? Dan is de truc om de aandacht af te leiden. Dit kan je doen door een groot meubelstuk in de ruimte te plaatsen. Niet alle keukens zijn even groot, dus een massieve tafel kan niet altijd. Maar zoek dan naar een mooie grote kast waar je het keukengerei in uit kan stallen. Zo heb je binnen mum van tijd alsnog een leuk element toegevoegd aan je oude keuken.

Maak een klein begin met de renovatie

Heb je toch nog een beetje ruimte in je budget? En heb je al helemaal duidelijk wat je graag wilt veranderen aan de keuken? Dan is het ook mogelijk om de keuken deels te laten renoveren. Door een paar kleine aanpassingen, zoals nieuwe keukenkastjes of een ander aanrecht, oogt jouw keuken weer als nieuw. Want het is niet altijd nodig om de keuken er compleet uit te halen, veel onderdelen kunnen gewoon vervangen worden. En dat scheelt jou dan weer een hoop geld.

Bel direct

076-2600139