Planten verhuizen, hoe doe je dat?

Wanneer je gaat verhuizen staat alle spullen inpakken natuurlijk ook op je behoorlijk lange to-do lijst. Vaak worden de planten hierbij vergeten, terwijl deze net zo goed horen bij je inboedel. Haal daarom naast de verhuisdozen ook handige tools in huis waarmee je de planten in kunt pakken, zodat ze de reis naar de nieuwe woning overleven zonder ‘verwondingen’. Haal in ieder geval elastiek en bubbeltjesplastic in huis. Zo kan je gelijk aan de slag.

Wat staat er in het koopcontract?

Wellicht wil je niet alleen de planten in je woonkamer, maar ook het groen in je tuin graag meenemen naar je nieuwe woning. In dit geval is het altijd goed om het koopcontract nog altijd even extra te checken. Hier staat altijd aangegeven wat de eigenaar allemaal bij het huis koopt. Als hier ook aangegeven wordt dat alles in je tuin ook van de nieuwe koper is, dan moet je deze plantjes dus laten zitten.

Pak kamerplanten veilig en warm in

Kamerplanten heb je in verschillende soorten en maten. Neem dus ook de nodige maatregelen om te voorkomen dat ze beschadigen tijdens de verhuizing. Ook al gaat het om een kleine rit. Bij grote kamerplanten is het altijd verstandig om de bladeren samen te binden met een elastiek of een touw. Wikkel hier vervolgens bubbeltjesplastic omheen. Zo bescherm je de plant ook tegen de temperatuurverschillen. Kleinere kamerplanten, zoals vetplantjes, kun je in een doos doen. Deze kunnen ook wat beter tegen koud weer. Laad de planten altijd als laatste in, zodat er geen andere spullen bovenop vallen en de planten alsnog flink beschadigen. Is de verhuizing niet helemaal verlopen zoals gedacht en hebben een aantal planten de rit niet overleefd? Dan kan je heel eenvoudig online diverse vaste planten bestellen.

Planten uit de tuin

Gaan de planten in de tuin wel mee naar de nieuwe woning? Wacht dan niet tot de dag van de verhuizing met het verwijderen van deze planten. Dit is namelijk ook nog best wel een karwei. Haal de planten voorzichtig uit de grond en zorg dat de kluit of wortels ook meekomen. Vervolgens zet je deze in een pot met voldoende aarde. Planten moeten wennen aan het temperatuurverschil, zet ze daarom het liefst in de bijkeuken of de garage. Om te voorkomen dat de bloempotten met de plantjes beschadigen tijdens de verhuizing is het aan te raden om deze ook goed in de pakken met beschermende plastic. Of zet de potten in een doos en neem ze zelf mee in de auto. Geef vervolgens de planten zo spoedig mogelijke een plekje in hun nieuwe tuin.

Bel direct

076-2600139