Een seniorenwoning inrichten: zo doe je dat

Hebben je kinderen het huis verlaten? En zit je nu helemaal alleen in een veel te groot huis? Er komt een tijd dat je misschien kleiner wilt gaan wonen. Je kunt dan gaan verhuizen naar een seniorenwoning. Maar seniorenwoningen zijn meestal toch wel wat kleiner dan dat je gewend bent. Wat moet je dan doen met al die meubels en spullen die je nu nog in huis hebt staan? Wij geven je een paar tips over het praktisch inrichten van een seniorenwoning.

Afscheid nemen van spullen

Het moment is dan toch echt daar: je moet afscheid gaan nemen van je spullen. In het grote huis heb je waarschijnlijk nog allemaal oude spullen op zolder staan. Dit kun je niet allemaal meenemen naar een seniorenwoning. Je zult een selectie moeten maken van spullen die je wel en niet wilt meenemen. Dit betekent niet dat je alles weg hoeft te gooien. Als je bijvoorbeeld nog speelgoed hebt liggen van je kinderen, kun je deze misschien wel doorgeven aan de volgende generatie. Je kunt het natuurlijk ook altijd naar een kringloopwinkel brengen waar ze er vast en zeker heel erg blij mee zullen zijn.

Groot wonen in een klein huis

Als je alle spullen hebt uitgezocht, komt het inrichten van de woning aan bod. Het is belangrijk dat je de seniorenwoning ruimtelijk inricht. Je moet namelijk rekening houden met onverwachte situaties. Je kunt bijvoorbeeld in een rolstoel komen te zitten of misschien heb je al bijna een rollator nodig. Het is dan ook noodzakelijk dat de woning rolstoeltoegankelijk is. Probeer daarom niet al te veel meubels te dicht op elkaar te zetten.

Hoe vind ik een seniorenwoning?

Ben je op zoek naar een seniorenwoning? De zoektocht naar een geschikte woning kan soms moeilijk zijn en lang duren. Bij WoonincPlusVitalis kun je terecht voor een ruim aanbod seniorenwoningen nabij Eindhoven. Deze woningen zijn beschikbaar voor mensen vanaf 55 jaar. Wil je graag zorg en dienstverlening dichtbij huis hebben? Dit is mogelijk. Van individueel zelfstandig wonen tot en met wonen met zorg, het kan allemaal.

Bel direct

076-2600139