Tips om geld te verdienen met vastgoed

Op het moment dat de spaarrente relatief laag is bij banken, overwegen meer mensen om hun vermogen (gedeeltelijk) te investeren. Zo hopen zij enig rendement over hun spaargeld te behalen. Er zijn verschillende manieren om geld te investeren. Denk aan het opkopen van kunst, het investeren in aandelen, of het beleggen in vastgoed. Met name investeringen in vastgoed winnen aan populariteit. Stenen vergaan niet, waardoor je altijd iets van waarde zal blijven bezitten. Dit betekent logischerwijs niet, dat er aan het investeren in vastgoed geen risico’s kleven. Denk aan de woningmarkt die kan dalen, hoge onderhoudskosten voor renovaties binnen de woningen, enzovoorts.

Zelf investeren in vastgoed door appartementen te kopen

Zelf vastgoed kopen is een van de mogelijkheden die je hebt, wanneer je geld wilt verdienen met vastgoed. In de praktijk betekent dit, dat je investeert in appartementen of woningen, om deze vervolgens te verhuren. Het verhuren van vastgoed levert je de eerste inkomsten op, waarmee je een deel van de investering terugverdient. Op termijn maak je winst, door de woningen weer te verkopen. Momenteel is het populair om appartementen binnen zorgcomplexen op te kopen, of om te investeren in studentenwoningen. Lees meer over het investeren in vastgoed, op websites van aanbieders van beleggingsvastgoed.

Beleggen in vastgoed met minder geld

Ook wanneer je minder geld tot je beschikking hebt, kun je investeren in vastgoed. Er zijn bijvoorbeeld crowdfundingplatformen, waarop het mogelijk is om in vastgoed te investeren. Dit kan vaak al vanaf een paar honderd euro! Een belangrijk verschil hierbij is het feit, dat je zelf geen eigenaar van het vastgoed wordt. Je leent je geld namelijk uit aan mensen die deze lening gebruiken om hun eigen vastgoed te renoveren. Over het uitgeleende geld ontvang je maandelijks een bepaalde rente. Kies altijd voor een platform, welke aangesloten is bij de AFM.

Bel direct

076-2600139