Enkele tips om je huis makkelijker te verkopen

Een woning verkopen is in de afgelopen jaren relatief eenvoudig geworden, door de drukte op de woningmarkt. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een betaalbare woning, waardoor de te koop staande woningen als warme broodjes over de toonbank van makelaarskantoren vliegen. Er lijkt echter een tijd te komen, waarbij de woningmarkt afkoelt en het verkopen van een woning lastiger wordt. Hoe zorg je er in deze fase voor, dat het verkopen van je woning toch nog mogelijk is? In dit artikel geven we je enkele handige tips, om de waarde van je woning te verhogen.

 

Zorg voor een hogere isolatiewaarde

Een van de mogelijkheden om je woning aantrekkelijker te maken voor potentiële investeerders, is het verhogen van de isolatiewaarde. Met een betere isolatie neemt het energieverbruik in huis af, waardoor nieuwe eigenaren minder geld kwijt zijn aan de energiekosten. Een alternatief voor het verbeteren van de isolatiewaarde, is het laten plaatsen van zonnepanelen op het dak van je woning. De zonnepanelen zijn door de jaren heen steeds voordeliger geworden en maken het mogelijk om zelf groene energie op te wekken. Ook op deze manier zal je energieverbruik afnemen.

 

Maak gebruik van nieuwe sloten op ramen en deuren

Naast de mogelijkheid om de isolatiewaarde te verbeteren, kun je ook de huisbeveiliging verbeteren. Dit doe je bijvoorbeeld door sloten te vervangen. Informeer via deze link bij een slotenmaker naar de mogelijkheden die je hebt, wanneer je de huidige sloten op je ramen en deuren wilt vernieuwen. Mogelijk maak je nog gebruik van zogenaamde tweepuntsloten, terwijl driepuntsloten voor veel meer veiligheid zorgen.

 

Tip: kijk ook naar de mogelijkheden om een alarmsysteem in huis te installeren! De sloten bieden immers geen weerstand meer, als de inbrekers eenmaal in huis zijn. Het alarmsysteem neemt de beveiliging op zo’n moment over.

Bel direct

076-2600139