Tips om je woning extra te beveiligen tijdens de verhuizing

 

De verhuizing naar een nieuwe woning is doorgaans een zeer hectische periode! De spullen uit je oude woning moeten worden ingepakt, het papierwerk voor je nieuwe woning moet in orde worden gemaakt, er moeten verhuizers worden ingeschakeld, enzovoorts. Dit kan betekenen dat je het overzicht tijdens de verhuizing soms verliest. Iets wat gevaarlijk kan zijn, omdat je bijvoorbeeld niet in de gaten hebt dat ongewenste gasten bij je woning naar binnen glippen. Zij nemen hier waardevolle en dierbare voorwerpen mee, om deze vervolgens elders te verkopen. Het is een vorm van criminaliteit die regelmatig voorkomt.

 

Laat de verhuizers zich voorstellen bij een verhuizing

Wanneer je de verhuizing door een verhuisbedrijf uit laat voeren, is het raadzaam om hen zich aan je voor te laten stellen. Zo weet je precies wie er bij de verhuizing betrokken zijn, wat het makkelijker maakt om ongewenste gasten te herkennen tijdens de verhuizing. Daarbij is het goed voor de sfeer, als je mensen bij hun naam aan kunt spreken en weet wie ze zijn! In veel gevallen hebben verhuizers bedrijfskleding van hun verhuisbedrijf aan, waaraan je ze eenvoudig herkent.

 

Plaats een camera voorafgaand aan de verhuizing

Naast de mogelijkheid om verhuizers zich voor te laten stellen, doe je er ook verstandig aan om een camera te plaatsen. Niet alleen voor de verhuizing is het gebruik van een camera een slimme keuze. Ook nadat je in de nieuwe woning getrokken bent, kan de camera je bescherming bieden. Een camera aan de gevel schrikt inbrekers af, omdat het de kans vergroot dat zij later worden opgepakt op basis van de camerabeelden. In plaats van een echte camera kun je ook voor goedkopere dummycamera’s kiezen tijdens de verhuizing.
Op dit platform lees je meer over het beveiligen van woningen. Wist je bijvoorbeeld dat het verstandig is om de sloten op je ramen en deuren na de verhuizing te laten vervangen?

Bel direct

076-2600139