Voorbeelden

Snelhuisverkopen heeft vijf praktijkvoorbeelden van situaties waarin u geholpen bent bij het snel verkopen van een woning. Dit zijn situaties die wij vaak tegen komen.

1. Verkopen van een huis bij afwikkeling erfenis

Echtpaar is overleden en de kinderen erven een vrijstaand huis en bekijken de mogelijkheden voor een snelle afwikkeling van de erfenis. De belastingdienst vraagt inmiddels ook al stukken op en wilt dat er afgerekend gaat worden. Een slimme oplossing is dus van belang.

Presentatie en onderhoud als voorbereiding op het verkopen van de woning.

Een van de broers moet iedere maand naar het huis om het gras te maaien en het kleine onderhoud te doen. Als er een bezichtiging is zorgt hij dat alles netjes is en dat de makelaar naar binnen kan met de potentiële huis kopers. Dit alles is erg emotioneel en kost veel tijd. Als de bezichtiging gedaan is sluit hij af en gaat naar huis met een eerste indruk van de potentiële huis kopers.

Na iedere bezichtiging willen de andere broers en zussen weten hoe het is gegaan, en wat zijn gevoel zegt over de mogelijke kopers van de woning. Vervolgens is het wachten op terugkoppeling van de makelaar. Soms reageert de makelaar pas na een week, en meldt hij dat de kopers voor een ander huis hebben gekozen of niks meer hebben laten weten. Kortom onzekere tijden en de druk van de belastingdienst nog steeds in hun nek.

Een snelle oplossing was het verkopen van de woning aan snelhuiskopen.nl Bij snelhuisverkopen.nl bedraagt de koopsom iets lager dan bij een particulier verkoop. Echter was het grote voordeel dat de woning direct verkocht was, dit zonder voorbehoud financiering of drie dagen bedenktijd. Er kon gelijk afgerekend worden met de fiscus.

Opbrengst bij verkopen huis

Verschil in opbrengst tussen verkopen aan particulier of snelhuisverkopen.nl is niet zo groot in dit geval. Als de overwaarde moet worden verdeeld tussen de broers en zussen en de fiscus nog een deel ontvangt. Dan is het werkelijke bedrag in handen niet zo veel lager, dan als bij verkoop aan een particulier.

praktijkvoorbeelden van een huis met overwaarde van een verkoper op leeftijd

2. Woning verkopen met overwaarde

Een verkoper op leeftijd wil graag nog een keer de stap maken om de woning te verkopen en zelf een nieuwe woning aan te kopen. Hij heeft geen zin of de mogelijkheid om nog 4 jaar te moeten wachten op een koper omdat hij dan de ‘stap’ niet meer maakt. De woning heeft een flinke overwaarde omdat deze man de woning dertig jaar geleden heeft gekocht en de hypotheek is inmiddels (nagenoeg) geheel afgelost.

Opkoopwaarde percentage lager dan marktwaarde

Dat er een percentage minder wordt betaald dan de marktwaarde begrijpt de verkoper en de overwaarde is voor een groot deel ontstaan door waardestijging uit het verleden. Na het sluiten van de koopakte kan de verkoper dezelfde dag nog op zoek naar zijn nieuwe droomhuis.

3. Eerste woning nog niet is verkocht?

De woning staat al een tijd in de verkoop en de verkopers gaan alvast wat rondkijken wat er te koop staat in de markt. Zij vinden de ideale woning en kunnen hier een interessante ‘deal’ op maken. Als ze bij de bank komen vertelt deze dat ze geen financiering krijgen omdat de eerste woning nog niet is verkocht.

Huis laten opkopen als financiering niet lukt

Twee hypotheken kunnen deze mensen niet dragen op basis van hun inkomen. Zelf willen ze ook dit risico niet lopen. Een snelle en betrouwbare oplossing is dat ze hun eeste woning laten opkopen. Hiermee creëren ze ruimte voor het financieren van hun nieuwe woning.

Woning laten opkopen door snelhuisverkopen.nl

Bij snelhuisverkopen.nl regelen wij de opkoop zonder makelaar. Deze mensen konden hun woning verkopen en zelf de datum van oplevering bepalen en dus afstemmen op de aankoop van de nieuwe woning, verhuizing en mogelijke verbouwing.

Praktijkvoorbeelden van snelhuisverkopen.nl Uw eerste huis word soms lastig verkocht

4. Woning wordt niet verkocht door achterstallig onderhoud

Verkopers van een gedateerde woning willen deze graag verkopen maar lopen steeds tegen de muur. Telkens komen ze erachter dat de gesloten koopovereenkomst wordt ontbonden omdat er veel onderhoud of modernisering nodig is aan deze woning.

Verbouwingsdepot wordt niet meer meegefinancierd

Banken geven zeker nog wel hypotheken alleen het verbouwingsdepot zoals vroeger mee werd gefinancierd wordt vandaag de dag niet meer verstrekt. De koopsom is niet het probleem alleen de verbouwing moet uit eigen middelen worden betaald en dat is voor de meeste kopers niet te doen. Een snelle verkoop van de woning zit er hierdoor niet in.

Woning opkopen met achterstallig onderhoud.
Ook hier bieden wij de ideale oplossing met zekerheid.

praktijdvoorbeelden van ondernemers en senioren die vaak geen nieuwe hypotheek meer krijgen

5. Ondernemers of senioren krijgen vaak geen hypotheek meer

Ondernemers of senioren met overwaarde krijgen vaak geen hypotheek meer van de bank.Een reden kan zijn dat de cijfers van de afgelopen 3 jaar minder succesvol waren en hierdoor krijgt een ondernemer geen hypotheek meer. Senioren krijgen geen hypotheek om hun overwaarde op te nemen, en om wel te blijven wonen in deze woning.

Verkopen en terug huren van uw woning

Wij taxeren de woning en betalen een percentage van de waarde (70-80%). De verkopers kunnen dan de woning tijdelijk of permanent huren tegen een jaarhuur van 8 tot 10% van de koopsom. Eventueel kan er nog een clausule worden ingebouwd dat huurders het object kunnen terugkopen op een bepaalde datum en tegen een bepaalde prijs.