Welke trapbekleding kies jij?

De trap is de eyecatcher in de hal van jouw woning. Een trap met versleten trapbekleding is dan ook een doorn in het oog. Daarnaast is het wel zo veilig om versleten trapbekleding tijdig te vervangen. Want treden met versleten tapijt kunnen op den duur glad worden, wat vervelende uitglijders kan veroorzaken. Zeker bij kleine kinderen. Vervang je trapbekleding daarom tijdig. Wat betreft de nieuwe trapbekleding heb je tegenwoordig keuze genoeg. Zo is er altijd wel iets te vinden dat perfect past bij de rest van jouw interieur.

De vele mogelijkheden van pvc

Welke trapbekleding je kiest, hangt af van een paar factoren. Zo spelen smaak en budget een grote rol. Pvc biedt in dat geval een paar uitkomsten. Het materiaal is zeer voordelig en verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Zo is het mogelijk om het kunststof van een houtprint te voorzien, zodat het net lijkt alsof er massief hout is aangebracht op de treden. Daarnaast zorgt dit materiaal voor een goede isolatie en is het geheel eenvoudig schoon te houden. Stofzuigen en af en toe afnemen met een licht vochtige doek is voldoende. Ook is pvc slijtvast en trekken vloeistoffen niet in het oppervlak.  

Kurk combi, een milieubewust keuze

Wil je graag iets unieks voor de traptreden? Kies dan voor kurk combi als trapbekleding. Dit materiaal is verkrijgbaar in verschillende kleuren en houdt warmte vast. Hierdoor voelen de treden zelfs niet koud aan in de winter. Daarnaast is kurk combi een zeer milieubewuste keuze. Het materiaal wordt namelijk gewonnen door een boom te ontschorsen. Deze schors groeit vanzelf weer aan de boom. Op deze manier is het dus niet nodig om de boom te kappen.

Anti-allergeen linoleum

Heb jij of iemand uit je gezin snel last van allergieën? Dan is het noodzakelijk om het huis zo schoon mogelijk te houden. In dit geval is het een optie om je trap te laten bekleden met linoleum. Dit materiaal heeft namelijk een antibacteriële werking en bestaat alleen uit natuurlijke producten (zoals kalk, hars en natuurlijke pigmenten). Linoleum is daarnaast ook nog eens anti-allergeen, beestjes zoals huismijt zullen zich dus niet zo snel vastbijten in deze ondergrond. Net als de andere trapbekleding is linoleum ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat het altijd bij de rest van je interieur past.

Bel direct

076-2600139