Woningen aardbevingsgebied Groningen langer te koop

Woningen aardbevingsgebied Groningen langer te koop

ijkt uit onderWoningen in Groningen die zich bevinden in het aardbevingsgebied staan steeds langer te koop en worden ook moeilijker verkocht. Dit blzoek gedaan door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
groningenHet Centraal Bureau voor de Statistiek heeft onlangs onderzoek gedaan naar de verkoop van bestaande koopwoningen in Groningen en concludeerde dit in hun onderzoek. Het antwoord op de vraag of de prijs lager is bij woningen die wel verkocht worden in dit gebied is onbekend.
Eind juni 2016 stonden de woningen die zich bevinden in het aardbevingsgebied gemiddeld zo’n 566 dagen te koop. Vergeleken met andere gebieden in de omgeving is dat zo’n 4,5 maand langer. Uit het onderzoek is tevens gebleken dat het recente herstel dat zich voordoet op de woningmarkt,
in het getroffen gebied later is begonnen. Inwoners van het getroffen gebied klagen al geruime tijd over de gaswinning die daar plaats vindt.

Er is geen sprake van een massale leegloop van het aardbevingsgebied, want het aantal verhuizingen lijkt vooralsnog niet heel erg beïnvloed door de aardbevingen. Wel is het zo, dat inwoners die overwegen binnen twee jaar te willen verhuizen, veel vaker hun g
emeente verlaten dan ‘gebruikelijk’ is bij een normale woningmarkt.

Demonstraties

Er zijn al meerdere malen demonstraties geweest tegen de gaswinning in Groningen. In september 2016 gingen enkele honderden inwoners uit Groningen en Drenthe naar Assen. Hier staat het hoofdkwartier van de NAM, verantwoordelijk voor de gaswinning. De demonstranten kwamen aan bij het hoofdkantoor met allerlei vervoersmiddelen waaronder auto’s, bussen, tractors en fietsen. Er werd harde muziek gedraaid en gesprongen om het hoofdkwartier van de NAM op zijn grondvesten te laten trillen. De demonstratie was een initiatief van de Coalitie Gasverzet Groningen, wat een bundeling is van Milieudefensie en een aantal Groningse protestgroepen. Vele bewoners uit de provincie Groningen  en omstreken zijn het niet eens met de gaswinning in de provincie. Omdat deze leidt tot de aardbevingen.

Bel direct

076-2600139