Zo maak je van je huis een veilig thuis

Het is belangrijk om jezelf en je gezin zo goed mogelijk te beschermen tegen gevaren. Zeker in je eigen huis wil je dat iedereen zich veilig voelt.  Je wilt natuurlijk niet dat er inbrekers binnenkomen, dat er brand uitbreekt of dat er iemand valt en zich bezeerd. Er zijn verschillende dingen die je kunt om te voorkomen dat deze dingen gebeuren. Ook zijn er meerdere manieren om de problemen op te lossen, als er toch iets gebeurt. Wij hebben er een paar voor je op een rij gezet.

Controleer alle elektrische apparaten

Er zijn verschillende manieren om je huis te beschermen tegen brand. Allereerst is het belangrijk om brand te voorkomen. Dit kun je doen door je stekkers altijd uit het stopcontact te halen als je deze niet gebruikt, door goed te controleren of elektrische apparaten uit staan en door geen kaarsen in de buurt van gordijnen te zetten. Natuurlijk kan het gebeuren dat er toch een brand ontstaat. Het is daarom belangrijk om rookmelders op te hangen. Je kunt je huis nog beter beschermen door een brandwerend inspectieluik of brandblussers aan te schaffen.

Schaf anti-stootdopjes aan

Net als je huis beschermen tegen brand, kun je je huis ook goed beschermen tegen ongelukken. Zeker met kleine kinderen zijn er een hoop dingen die je moet doen. Schaf bijvoorbeeld anti-stootdopjes aan en plak deze op de hoekjes van de tafel en kasten. Daarnaast kun je antislipstrips plakken op de traptreden. Hiermee vermijd je dat er iemand van de trap valt. Zorg er daarnaast voor dat je altijd een verbandtrommel in huis hebt. Als er dan toch een ongeluk gebeurt, heb je de juiste materialen in huis om iemand te helpen.

Altijd de deuren op slot

De meeste inbraken gebeuren tijdens de zomervakantie. Veel mensen zijn niet thuis en inbrekers maken hier graag gebruik van. Vertel daarom niet aan te veel mensen dat je op vakantie gaat en zet het nooit op sociale media. Ook als je wel thuis bent wil je natuurlijk niet dat er wordt ingebroken. Vergeet daarom nooit om de deuren op slot te doen en geef niet aan te veel mensen een sleutel van je huis. Je kunt daarnaast camera’s rondom je huis ophangen. Dit schrikt inbrekers vaak af.

Bel direct

076-2600139