Zo richt jij de woonkamer gezellig en praktisch in

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Of misschien heb je al concrete verhuisplannen gemaakt? Verhuizen is niet zomaar wat, er komt enorm veel bij kijken. Het wordt ook wel gezien als een enorm stressvolle periode, maar laten we het daar even niet over hebben. Als je eenmaal bent verhuisd, mag je eindelijk gaan inrichten. Maar hoe richt jij de woonkamer nou zo praktisch en gezellig mogelijk in?

De vloer

Laten we beginnen bij de basis; de vloer. De vloer is misschien wel het belangrijkste element in de woonkamer. Het inrichten begint namelijk bij de vloer, je past de meubels aan op de vloer. Het kiezen van de perfecte vloer kan erg lastig zijn. Je hebt namelijk onwijs veel mogelijkheden. Ga je voor laminaat in een mooie lichte kleur of kies je voor een strakke gietvloer? De vloer die nu erg hip is, is woonbeton. Dit is geen echt beton, maar geeft wel de stoere uitstraling van beton. Ga je toevallig verhuizen naar Rotterdam? Dan hebben wij een leuke tip voor je: woonbeton in Rotterdam wordt erg snel gelegd en je krijgt een top kwaliteit vloer voor een goed prijsje.

Het kiezen van de bank

Als je goed hebt nagedacht over wat voor soort vloer je wilt, komen we aan bij de volgende stap: het kiezen van de bank. De bank is erg belangrijk in je woonkamer, je brengt hier waarschijnlijk erg veel tijd op door. De bank moet dan ook zeker lekker zitten, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Het is handig om een plattegrond van je woonkamer te tekenen, zo kun je zien wat voor vorm bank er goed in de kamer past. Als je een smalle woonkamer hebt, kun je beter geen enorm grote hoekbank in de kamer zetten. Heb je wel een grote ruimte tot je beschikking? Dan kun je kiezen voor een echte eyecatcher als bank.

Zorg voor rust

Je kunt kiezen voor alleen maar witte muren in de woonkamer om het rustig te houden. Maar wist je dat het gebruik van verschillende kleuren ook voor veel rust kan zorgen? Kleuren zoals neon roze en fel geel zouden wij niet aanraden, maar denk eens aan mosgroen, donkerblauw of okergeel. Deze kleuren geven een gevoel van rust en creƫren tegelijkertijd een warm gevoel. Je moet de woonkamer natuurlijk inrichten naar jouw smaak en kleuren kiezen die jij mooi vindt. Het is jouw huis en het belangrijkste is dat je je fijn voelt in je eigen woonkamer.

Bel direct

076-2600139