Zo style je je woning zo aantrekkelijk mogelijk voor verkoop

Als je je huis wilt verkopen, wil je natuurlijk dat het er zo goed mogelijk uitziet. Zo verkoop je het sneller en voor een goede prijs. Verkoopstyling kan hier enorm bij helpen.

Opruimen en kleine reparaties

Een te vol huis lijkt kleiner en kopers willen ruimte zien, dus begin met het grondig opruimen en schoonmaken van je huis. Berg speelgoed van de kinderen op in een mooie opbergkist, laat geen rommel rondslingeren en kijk kritisch wat je niet mee wilt verhuizen en dus nu al weg kunt gooien.

Beperk het aantal accessoires in het zicht, zoals bijzettafeltjes, planten en losse kleedjes. Berg persoonlijke spullen zoals foto's ook op, deze kunnen kopers onbewust beïnvloeden. Doe voor een bezichtiging gordijnen en rolluiken open en eventueel het licht aan, zodat je huis er licht en ruim uitziet.

Zorg dat kleine reparaties gedaan zijn, het gaat om een eerste indruk van je huis en als kopers direct allemaal kleine gebreken zien, kunnen ze gaan twijfelen.

Een rustige, neutrale basis

Zelf kun je misschien helemaal blij worden van een uitgesproken interieurstijl, maar voor de verkoop is een neutrale stijl beter, anders kun je mensen afschrikken. Niet iedereen kan door felle kleuren en drukke prints heen kijken. Schilder je felle of donkere muur in een lichte kleur. Het is even wat werk, maar een snellere verkoop en betere verkoopprijs maken dat ruimschoots goed.

Is je vloer behoorlijk beschadigd, dan kun je overwegen om iets extra’s te investeren in de styling van je huis. Een neutrale vloer, zoals bijvoorbeeld een strakke gietvloer, spreekt veel mensen aan, omdat het bij veel interieurstijlen past.

Kies voor de inrichting bijvoorbeeld voor spullen in een industriële stijl. Dit heeft geen uitgesproken kleuren en past helemaal bij nu.

Deskundige hulp

Zie je op tegen het klussen, of heb je geen idee hoe je jouw huis het beste kunt presenteren, dan kun je ook een professionele verkoopstylist of vastgoedstylist laten komen.

Zij kijken met een deskundige blik naar jouw huis en laten het zo goed mogelijk voor de dag komen. Ook als je huis al leeg staat kunnen zij voor een inrichting zorgen voor de bezichtigingen.

Bel direct

076-2600139