Zoek de zon op, koop een huis in Valencia

Wil jij je woning verkopen, maar heb je zelf nog niet een nieuwe ‘bestemming’ gevonden? Overweeg dan ook eens om een nieuwe start te maken in het buitenland. Het is wellicht wat spannend om een compleet nieuw leven op te bouwen in een ander land. Maar denk ook eens aan wat voor nieuwe mooie uitdagingen dit kan brengen. Voel jij je altijd thuis in het land waar jij jaarlijks op vakantie gaat? Misschien is het dan wel een goed plan om je daar te vestigen met je gezin. Een van de populairste landen voor emigratie onder Nederlanders is Spanje. En dan met name Valencia.  

Valencia, de juiste mix van traditioneel en modern

Maar waarom is juist Valencia zo populair? Deze regio bevat eigenlijk de juiste mix van traditioneel en modern. Hier kan je door het aangename klimaat (de zon schijnt hier gemiddeld 2660 uur per jaar!), de mooie omgeving en de vele restaurants volop genieten van het typische Spaanse leven. Maar daarnaast zijn er ook nog eens heel veel bezienswaardigheden, zoals verschillende musea, het stadspark en kerken. De stad zelf is ook behoorlijk bruisend; het hele jaar door zijn er verschillende festivals en sportevenementen.

Vastgoed in Valencia

Heeft Valencia jouw hart gestolen? Dan is het tijd om je te verdiepen in het aanbod van het vastgoed in Valencia. Hier zal je zien dat de huizen tegen verschillende prijzen worden aangeboden. Hierbij spelen factoren zoals de ligging en de staat van het huis een grote rol. Valencia is opgedeeld in drie verschillende delen: Valencia kust, Valencia binnenland en Valencia stad. De stad is vervolgens weer opgedeeld in een aantal districten met verschillende voorzieningen. Hoe moderner de wijk, des te hoger de prijs voor het huis. Ook zijn de prijzen voor de huizen aan de kust iets hoger.

Schakel de hulp in van een makelaar

Wanneer je een huis gaat kopen in Valencia, is het altijd mogelijk om je zaken zelf te regelen. Maar wij raden je aan om de hulp in te schakelen van een Nederlandstalige makelaar in Spanje. Deze helpt jou niet alleen in de zoektocht naar jouw droomhuis, ook brengt deze jou in contact met een hypotheekadviseur en een advocaat. Zo weet jij zeker dat alles goed wordt geregeld en krijg je niet te maken met vertraging door bijvoorbeeld een taalbarrière. Ook laat de makelaar jou tijdig weten welk papierwerk je moet regelen, zoals de aanvraag van een NIE-nummer, zodat je alles op orde hebt en snel het (voorlopige) koopcontract kunt tekenen.

Bel direct

076-2600139